Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

VAŠE SRDCE JE VO VAŠICH RUKÁCH

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 06. október 2022, 06:57
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Hedviga Šľachtová, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 06-október-2022 06:53
Vaše srdce je vo vašich rukách

„Majte ho pod kontrolou.“ Najčastejšou príčinou smrti na svete aj na Slovensku sú srdcovo-cievne choroby.

Patria medzi dominanty chorôb obehovej sústavy a hlavnou príčinou vzniku je ateroskleróza. Nahromadením usadenín v cievach dochádza k postupnému zúženiu tepny, a tým pádom sa krv nedostáva k orgánom či tkanivám. Môže dokonca dôjsť až k úplnej uzávere. Rizikoví sú najmä fajčiari, diabetici, hypertonici a ľudia s vysokou hladinou cholesterolu. Najjednoduchšou cestou, ako zistiť, či je srdce v poriadku a nie je zvýšené riziko infarktu, je jednoduchý test.

Pri príležitosti Svetového dňa srdca, ktorý pripadá na 29. septembra, RÚVZ v Michalovciach pripravil počas celého septembra a októbra pre zamestnancov SZŠ možnosť vyšetrenia biochemických parametrov hladiny cholesterolu, triglyceridy a rad odborných prednášok pre študentov 4. ročníka denného štúdia a študentov 2. ročníka večerného štúdia v odbore praktická sestra na tému Arteriálna hypertenzia a srdcové zlyhanie.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft