Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Odborný masérsky seminár Mäkké techniky

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 03. október 2019, 06:34
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Martina Gašparová, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 02-október-2019 06:26

Po úspešnom zvládnutí kurzu tejpovania v minulom školskom roku, sme pre našich žiakov v septembri pripravili zaujímavý kurz, ktorý sa týkal špeciálnej myofasciálnej liečebnej masáže mäkkých techník, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou rehabilitácie.

Mäkké techniky 2019Hlavnou funkciou mäkkých techník je odstraňovanie svalových bolestí a zvýšeného napätia, uvoľňovanie šliach a jaziev a práca s Trigger points. Kurz absolvovalo 39 žiakov v študijnom odbore masér. Realizovali sme ho v spolupráci s masérskou školou REGE z Trenčína. Žiaci si prakticky vyskúšali techniku hmatov a naučili sa základné princípy a zásady aplikácie mäkkých techník v praxi. Sami nakoniec zhodnotili, že mäkké techniky sú niekedy „tvrdé“. Boli veľmi spokojní, že už vedia, ako sa popasovať s rozpúšťaním „zatvrdliniek“.
Už teraz sa tešia na ďalšiu príležitosť nadobudnúť nové zručnosti, ktoré uplatnia pri svojom povolaní.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft