Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Deň SZŠ MI 2019 - vyhodnotenie

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 03. október 2019, 17:23
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Jana Gažíková, Mgr. Adriana Brhlíková, PhDr. Zuzana Šelepcová

  • 01-október-2019 17:14

Vyhodnotenie Dňa SZŠ MI 2019A je to tu! Opäť sa nám podarilo pripraviť Deň Strednej zdravotníckej školy, ktorý sa konal 1.10.2019 na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Tentokrát sa pýšil magickým číslom 9. Numerológovia pripisujú číslu 9 atribúty ako ľudskosť, súcit, ochotu pomáhať, veľkorysosť, vznešenosť, vynaliezavosť, ušľachtilosť. V tomto duchu sa niesol aj náš 9. ročník tejto už tradičnej akcie školy.

Naši žiaci pod odborným vedením pedagógov dosiahli magickú hranicu 2754 výkonov. V tento deň zrealizovali 364 meraní tuku, 400 meraní krvného tlaku, 145 ukážok prvej pomoci, 403 meraní glykémie, 403 vyšetrení krvnej skupiny, 290 masáží a 29 zábalov. Okrem týchto urobených výkonov sme ešte rozdali 220 kusov informačných letákov. Široká verejnosť ochutnala čaj z materinej dúšky a mäty priepornej. Celkovo bolo vydaných 500 dávok – 50 l čaju. Mladšiu generáciu zaujala možnosť reálne si vyskúšať poskytovanie prvej pomoci. Veľkým lákadlom bola aj virtuálna realita, ktorá umožnila prítomným lepšie spoznať stavbu nášho tela. Tento rok sa prezentovala propagačným materiálom aj Nemocnica novej generácie Svet zdravia Michalovce. Touto akciou sa nám každoročne podarí prezentovať vedomosti a zručnosti našich žiakov, maturantov a budúcich zdravotníckych pracovníkov. Je to prvý krok k novému štartu, k možnosti zviditeľniť sa a nadobudnúť sebaistotu.

Sme radi, že náš Deň SZŠ poctil svojou prítomnosťou predseda KSK Ing. Rastislav Trnka, ktorý so záujmom sledoval prácu našich žiakov.

Akciu podporili svojou prítomnosťou aj riaditeľ Nemocnice novej generácie Svet zdravia Michalovce Ing. Marián Haviernik, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Jana Čabráková a koordinátor pre marketing a komunikáciu nemocnice Mgr. art. Lukáš Pastír. Akciu podporila aj docentka PhDr. Anna Murgová, PhD., vedúca Katedry ošetrovateľstvana VŠZaSP sv. Alžbety v Michalovciach.

Deň SZŠ bol plný elánu, empatie a stretnutí a už dnes sa tešíme na Deň SZŠ v roku 2020. Veríme, že bude opäť taký úspešný ako bol tento.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft