Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DEŇ BOJA PROTI HLADU NA SZŠ V MICHALOVCIACH

  • Ostatná aktualizácia: štvrtok, 18. október 2018, 06:09
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Anna Džadová, Mgr. Martina Stanková, koordinátorky MSČK pri SZŠ MI, jaz. korekcia článku PhDr. Petra Delaporta

  • 16-október-2018 18:40

Dňa 16. 10. 2018 sa pri príležitosti „Dňa boja proti hladu“ na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach uskutočnila

potravinová zbierka

Deň boja proti hladuFotogaléria

Prichádza koniec roka a s ním aj zima, možno mrazivá a plná snehu. Tešíme sa na vianočné sviatky a darčeky, na stretnutia s blízkymi a blížnymi. Medzi nami sú však aj ľudia, pre ktorých bude zima ťažkým obdobím a najkrajším darčekom pre nich bude kilogram múky alebo teplé jedlo. Svetová Zdravotnícka Organizácia (WHO) v roku 1947 vyhlásila za Medzinárodný deň výživy a boja proti hladu 16. október.

Pri tejto príležitosti sa uskutočnila potravinová zbierka aj na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach v spolupráci s Mládežou Slovenského Červeného kríža v Michalovciach dňa 16. 10. 2018. Zbierka potravín bola určená pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva v našom meste. Do zbierky sa zapojilo 16 tried denného štúdia a päť tried večerného štúdia – I.SA, I.ZD, I.ZE, II.ZC, II.ZD. Žiaci nosili potraviny ako napr. múku, cukor, soľ, zaváraniny, džem, pudingový prášok, detskú krupicu, rôzne druhy cestovín, ryžu, strukoviny, trvanlivé mlieko a pod.
Všetci zúčastnení prinášali potraviny s tým najlepším úmyslom, o čom svedčili aj stoly, ktoré sa prelamovali pod množstvom prinesených potravín. Nebolo jednoduché vybrať víťaznú triedu. Najviac potravín spomedzi študentov večerného štúdia priniesla trieda I.ZD a víťazmi v dennom štúdiu sa stali nasledujúce triedy: prvé miesto – I.M, druhé miesto - I.ZA, I.ZB, II.ZB, tretie miesto - II.ZA, III.ZB, III.M. Zástupcovia jednotlivých tried dohliadali na priebeh zbierky a boli veľmi nápomocní pri triedení potravín. Za pomoc pri triedení a nakladaní potravín do vybraných zariadení chceme poďakovať žiakom: I.ZA - Šijanská, I.ZB - Zápotočný, I.M - Gutič, Kapko, II.ZA - Barčová, Tothová, II.ZB - Timková, Gunár, II.M - Párnica, III.ZB - Varga, III.M - Reby, Falová, III.FL - Bačkády, Marcinčák, Duncová.
Nazbierané potraviny sa rozdelili na tri rovnaké časti, ktoré sme darovali Azylovému domu SČK v Michalovciach, Občianskemu združeniu Pomoc rodine a Občianskemu združeniu Integra.
Za darované potraviny ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa do zbierky zapojili.
Ďakujeme.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft