Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Deň otcov

  • Ostatná aktualizácia: streda, 15. jún 2022, 22:11
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 15-jún-2022 22:07
Deň otcov

Deň otcov patrí medzi symbolické medzinárodné dni. Oslavuje sa vždy v tretiu júnovú nedeľu. V tomto roku je to práve 19. júna. V tento deň sa oslavuje rola otca a jeho vzťah k deťom.

Zároveň pripomína aj to, akú dôležitú funkciu oteckovia vo výchove detí plnia, a zdôrazňuje úlohu otcov v spoločnosti. Rovnako ako matka by sa mal aj otec starať o svoje deti, naučiť ich všetkému potrebnému, tráviť s nimi čas, byť pre nich oporou a podporiť ich v dôležitých momentoch ich života.

 

Pre deti bývajú oteckovia vzorom, ale aj autoritou, ku ktorej počas dospievania často vzhliadajú. Tiež ale môže ísť o parťáka, ktorý im ukáže, ako si poradiť s problémami a podeliť sa o svoje radosti, vyrazí s nimi za dobrodružstvom, bude ich pozorne a trpezlivo počúvať.

Počas Dňa otcov môžete oteckovi poďakovať za všetko, čo pre vás robí, a vyjadriť mu svoju lásku a úctu.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft