Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Október – mesiac úcty k starším

  • Ostatná aktualizácia: streda, 13. október 2021, 22:15
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, koordinátorka pre VMaR , jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 11-október-2021 22:09
Október – mesiac úcty k starším

Október je mesiac, v ktorom je príroda pestrofarebná, čarovná a nádherná. V tomto období si zaslúži náš obdiv nielen príroda pre svoju krásu, ale aj starší ľudia, ktorí nám v jeseni svojho života odovzdávajú svoje bohaté životné skúsenosti. Sú to jedinečné osoby, ktoré si ceníme pre ich  životnú múdrosť a pre mnohé, čo pre nás a spoločnosť urobili. Preto by sme nemali zabúdať prejaviť úctu starším ľuďom, našim rodičom, starým rodičom, prarodičom.

Ľudová múdrosť hovorí: „Malé deti jedia chlieb rodičov, veľké ich srdce“. Oni tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Každý deň sa vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti.

Buďme im vďační. Poďakujme im, potešme ich úprimným objatím, pohladkajme ich trasúcu ruku, buďme im oporou pri ich neistej chôdzi. Veď sú to práve oni, ktorí učili chodiť nás a boli nám v živote oporou.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft