Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Odborná exkurzia vo Vysokých Tatrách

  • Ostatná aktualizácia: sobota, 07. máj 2022, 08:41
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Brhlíková, Mgr. Lenka Dobiašová, Mgr. Lenka Sojková, jazyková korekcia Mgr. Stanislava Markovičová

  • 03-máj-2022 08:28

V dňoch 27. až 29. 04. 2022 sa žiaci z III.PSA, III.PSB a III.PSC odboru praktická sestra zúčastnili odbornej exkurzie vo Vysokých Tatrách.

Žiaci mali možnosť spoznať liečebný režim a možnosti rehabilitácie v Národnom ústave tuberkulózy, respiračných ochorení a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch. Názorne si mohli vyskúšať napr. dychové cvičenia, liečbu biolampou, elektroliečbu a spirometriu. Počas prehliadky žiaci videli štandardnú ošetrovaciu jednotku, špecializované spoločné vyšetrovacie a liečebné zložky nemocnice. Počas prehliadky nás zaujala aj pamätná miestnosť ústavu.

Ďalší deň absolvovali žiaci exkurziu v priestoroch Horskej záchrannej služby v Starom Smokovci. Odbornú prednášku viedol náčelník HZS. Žiakom, kvôli lepšej predstave náročnej práce záchranárov, bol premietnutý film o priebehu reálnych zásahov a snáh o záchranu ľudského života v drsných podmienkach hôr. Počas diskusie bol žiakom predstavený aj záchranársky pes vyškolený na vyhľadávanie ľudí z lavín.

Žiakov exkurzie zaujali, o čom svedčilo ich nespočetné množstvo otázok, na ktoré dostali odpovede od odborníkov.

Vo voľnom čase žiaci absolvovali túru na Hrebienok, spoznali krásy Štrbského plesa a nádherné prostredie Vysokých Tatier. Žiaci odchádzali z exkurzie obohatení o nové zážitky, vedomosti a skúsenosti. Svoj význam má aj utuženie kolektívu spoločnými zážitkami.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft