Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Deň bez áut

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 10. november 2019, 21:34
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Členovia a koordinátor ENV PhDr. Hadžuriková Silvia, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová

  • 29-september-2019 07:00

Deň bez áut22. september  je už tradične Medzinárodným dňom bez áut, ktorý je vyvrcholením Európskeho týždňa mobility. Jeho cieľom je obmedziť používanie osobných áut jednou osobou a propagovať alternatívne spôsoby dochádzania do práce a škôl, napríklad na bicykli, peši, verejnou dopravou či zdieľaním jedného auta viacerými osobami.

Deň bez áut sa prvýkrát uskutočnil v roku 2000 a je podporovaný Európskou komisiou. Ľudia sú každodenne vystavení hluku, dopravným zápcham a znečistenému ovzdušiu. Cieľom tohto dňa je preto podpora ekologických foriem dopravy ako je pešia, cyklistická a verejná doprava, upozornenie na znečistené životné prostredie automobilmi a následné škodlivé dopady na ľudské zdravie. Celosvetové prieskumy poukazujú na to, že naša Zem sa blíži k environmentálnej katastrofe, preto aj naša škola, ktorej záleží na zdraví a ochrane životného prostredia, sa dňa 27.9.2019 zapojila do akcie a podporila Deň bez áut. Žiaci 2. ročníka: Tirpáková Alžbeta a Beňáková Kamila z II.ZA , Revák Peter a Sotáková Kristína z II.ZB , Seiler Samuel a Petrášová Andrea z II.M a  Nagyová Kristína z II. FL, uskutočnili prieskum, kde z 321 žiakov prišlo do školy 133 autobusom, 100 peši, 27 vlakom, 3 bicyklom a 58 autom.

Aby takéto projekty mali zmysel, týmto chceme vyzvať našich žiakov a kolegov, aby počas celého roka, nielen v tento deň, využívali alternatívne dopravné prostriedky a nespoliehali sa len na svoje autá.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft