Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Tu nás nájdete

Prednáška z fyziky o globálnych problémoch ľudstva

  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Adriana Chromá, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 02-február-2023 13:01
Prednáška z fyziky o globálnych problémoch ľudstva

Vo štvtok 2.2.2023 sa triedy II.M a II.FL zúčastnili prednášky o globálnych problémoch ľudstva.
O problémoch, ktoré sužujú našu planétu a ľudí na nej žijúcich, nám prišiel porozprávať astronóm RNDr. Zdeněk Komárek, zamestnanec Hvezdárne v Michalovciach. Pripravil si pre nás pútavú prezentáciu. Zistili sme, že svetové problémy sa primárne delia na tie, ktoré od konania človeka nezávisia a na problémy spôsobené životným štýlom ľudí.

P. Komárek nám porozprával množstvo zaujímavostí o prírodných katastrofách, zemetraseniach, sopečných erupciách, tornádach, hurikánoch, záplavách, ... Vysvetlil nám príčiny ľahkého zemetrasenia v okrese Michalovce pred dvoma rokmi. Upozornil nás, že 13. apríla 2029 v tesnej blízkosti Zeme preletí veľký asteroid Apophis (mimochodom, bude to piatok).

Druhá časť prednášky bola venovaná ekologickým problémom ako znečisťovanie ovzdušia, jadrový odpad, komunálny odpad, ničenie ozónovej vrstvy, skleníkový efekt a globálne otepľovanie. Kuriózne fakty p. Komárek striedal s humornými poznámkami a príbehmi. Naše poznatky o globálnych problémoch ľudstva sa vďaka tejto prednáške určite rozšírili.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft