Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dobrí ľudia existujú

  • Ostatná aktualizácia: utorok, 17. november 2020, 15:40
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Martina Stanková, Mgr. Anna Džadová, Danielka Posolenyk, Sofia Tychanovská, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová

  • 16-november-2020 20:43
Dobrí ľudia existujú

Dovoľte nám, aby sme sa s Vami podelili o príjemný zážitok, ktorý pohladil naše srdcia v tak ťažkej dobe.

Od malička nám rodičia vštepovali, že ľudia si majú pomáhať. Veľakrát sme sa presvedčili o tom, že sú to len slová. Vždy sa však stalo niečo, čo nám dalo vieru, že pomáhať treba. Takto sa snažíme viesť aj našich študentov.

To, že sa staneme adoptívnymi mamami dvoch ukrajinských študentiek Sofie a Danielky, by nám ani nenapadlo. Ale pandémia, ktorá postihla celý svet, nás prinútila starať sa o dievčatá. Už niekoľko mesiacov neboli so svojimi rodičmi, príbuznými či priateľmi, ktorí žijú na Ukrajine. Sú to dobré, šikovné a skromné dievčatá, ktoré si vybrali štúdium na Slovensku. Určite nečakali, že tu zostanú zavreté už niekoľko mesiacov. Stali sa šikovnými študentkami Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Trpezlivo si plnia úlohy a čakajú, kedy to všetko skončí a uvidia sa so svojimi rodičmi, príbuznými a priateľmi.

V týchto neľahkých chvíľach sa našli dobrí ľudia z III.FL, ktorí po rodičovskom združení s triednou učiteľkou podali týmto dievčatám pomocnú ruku. Žiačka III. FL triedy spolu so svojou rodinou zabezpečili dievčatám hygienické potreby a potraviny. Rozhodli sa nezištne pomôcť bez nároku na „odmenu“.

Týmto sa chceme „my adoptívne mamičky a naše dievčatá Sofinka a Danielka“ poďakovať za tento humánny čin študentke III.FL a jej rodine. Touto cestou sa chceme poďakovať aj vedeniu SZŠ, ktoré umožnilo a pomohlo týmto dievčatám pri zabezpečení ubytovania, pretože momentálne internát nie je k dispozícii, a taktiež pri riešení rôznych situácií v tomto období pandémie.

Keď sa raz naučíme pomáhať si navzájom a tešiť sa z úspechov druhých bez toho, aby sme mysleli len na seba, bude tento svet omnoho krajším a príjemnejším miestom pre život.

Veľké ĎAKUJEME.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft

Pridané fotogalérie

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
Pozrite si nové číslo