Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ďalší recitačný úspech v Dilongovej Trstenej

  • Ostatná aktualizácia: piatok, 21. jún 2019, 06:13
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Natália Krajčíková (III. ZA), jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová

  • 20-jún-2019 06:03
Celoštátna súťaž v prednese spirituálnej poézie Dilongova Trstená

Dňa 6.-7.júna som sa s profesorkou PhDr. Bibiánou Lojanovou zúčastnila celoštátnej súťaže v prednese spirituálnej poézie. Súťaž sa konala v malom mestečku, ukrytom medzi vrchmi oravskej prírody v Trstenej. Ako jedna z mála som sa tejto súťaže zúčastnila druhýkrát po minuloročnom úspechu, kedy som obsadila prvé miesto.

Cesta bol zdĺhavá a veľmi únavná. Po ubytovaní sme sa s pani profesorkou išli pomodliť za nasledujúci deň do miestneho kostola. Večer sme si zaželali dobrú noc a obe sme ľahli s očakávaním, čo prinesie tohtoročná súťaž. Na druhý deň sme sa recitátori z celého Slovenska stretli na divadelnom predstavení profesionálnych divadelníčok a rodáčok z Oravy. Diplom Dilongova Trstená 2019Predstavila sa nám odborná porota a súťaž bola oficiálne otvorená. Bola som nesmierne vydesená zo svojich konkurentov, ale na mojom výkone som nedala pocítiť ani náznak strachu. Bolo prirodzené sa báť, pretože ľudia vo mňa verili. V spolupráci s bývalou pani profesorkou Mgr. Silviou Zubkovou som odrecitovala žalmy kráľa Dávida. Bol čas vyhodnotenia, čas kedy som takmer nedýchala. Hlavný porotca vstupoval na pódium a začal vyhodnocovať. Prešlo tretie aj druhé miesto, moje meno nebolo spomenuté a keďže konkurencia bola veľká, bola som v miernom strese. Urobil dramatickú pauzu a s pohľadom upretým na mňa povedal, že sa díva na víťazku. Bolo rozhodnuté, obhájila som prvenstvo!
Nesmierne sa teším svojmu úspechu. Môj triedny to zhrnul najlepšie: ,,Nie je úspech zvíťaziť, ale úspech je obhájiť prvenstvo“. Všetkým, ktorí ma na túto súťaž pripravovali, ďakujem a rovnako aj svojim spolužiakom, ktorí ma nadovšetko podporovali.

 

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft

Pridané fotogalérie

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
Pozrite si nové číslo