Ako sa dostať po Vianociach znovu do formy
-
Ostatná aktualizácia: nedeľa, 08. január 2017, 22:30
-
Napísal/a: Mgr. Erika Bobíková
-
08 január 2017
Poznáme to asi všetci. Vianočnú pohodu spojenú s koláčmi, vyprážanými jedlami a majonézovým šalátom vystriedajú januárové výčitky svedomia. Novoročné predsavzatia o cvičení, zdravom jedle a životnom štýle sú už legendárnou klasikou. Čo treba robiť, aby snaha nezostala iba pri slovách? Prečítajte si článok venovaný práve tomuto problému.
Obezita nie je dedičná, dedia sa len zlé stravovacie návyky
-
Ostatná aktualizácia: štvrtok, 13. október 2016, 11:19
-
Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
-
07 október 2016
Vyvážená strava je jedným z najdôležitejších faktorov nášho zdravia. To však neznamená, že by sme sa mali podriaďovať všetkým novým trendom a stále meniť stravovacie návyky.
Čítať ďalej...
Objav mlieko
-
Ostatná aktualizácia: štvrtok, 13. október 2016, 11:11
-
Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, jaz. korekcia článku Mgr. Stanislava Markovičová
-
05 október 2016
Poslednú septembrovú stredu študenti a zamestnanci SZŠ v Michalovciach strávili netradične – zapojili sa do medzinárodnej aktivity „Svetový deň mlieka na školách“.
Čítať ďalej...
Takýmto jedlom by sme mali začať deň
-
Ostatná aktualizácia: nedeľa, 11. september 2016, 19:45
-
Napísal/a: Mgr. Erika Bobiková, Mgr. Natália Peštová
-
05 september 2016
Žiadne výhovorky, že raňajkovať nemáš čas…
Málokto vie, z čoho by mali pozostávať skutočne zdravé raňajky. Väčšina ľudí to ani nepovažuje za podstatnú informáciu. Mnohí buď neraňajkujú alebo raňajky odbijú za pár minút. Je to aj váš prípad? Ak áno, tak robíte veľkú chybu. Raňajky sú totiž najdôležitejším jedlom dňa a by mali tvoriť 20-30 % denného energetického príjmu.
Čítať ďalej...
TRADIČNÉ VEĽKONOČNÉ MENU
-
Ostatná aktualizácia: nedeľa, 14. august 2016, 21:04
-
Napísal/a: Mgr. Hedviga Šľachtová, jaz. korekcia článku PhDr. Bibiána Lojanová
-
06 marec 2016
Už celé stáročia predchádza veľkonočným sviatkom štyridsaťdňový pôst, ktorý sa nevzťahuje len na jedlo, ale aj životný štýl. Počas týchto striedmych pôstnych dní naši predkovia konzumovali jednoduchú bezmäsitú stravu, zloženú zo zemiakov, strukovín, kyslej kapusty a sušeného ovocia. Ešte predtým, ako sa na stole znovu objavilo mäso a s ním dlho očakávaná zmena v stravovaní, sa na Zelený štvrtok tradične podávalo niečo zelené, napr. špenát, polievka z jarných byliniek, hlávkový šalát. Táto listová zelenina je totiž zdrojom kyseliny listovej, vitamínov C a E, betakaroténu a ďalších dôležitých antioxidantov.
Čítať ďalej...