Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Do školy na bicykli

  • Ostatná aktualizácia: nedeľa, 26. september 2021, 20:52
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: Mgr. Marcel Makovič z listu organizátora kampane Petra Rozsára, 26.9.2021

  • 26-september-2021 20:51
www.doskolynabicykli.sk

Milí študenti, milí kolegovia,

dovoľte nám pozvať Vás do kampane zameranej na podporu zdravého, bezpečného a udržateľného dochádzania žiakov, študentov či pedagógov do škôl - Do školy na bicykli 2021. Už siedmy ročník kampane sa uskutoční v dňoch 27. septembra až 8. októbra 2021. Súčasťou kampane je aj súťaž o hodnotné ceny pre školy, žiakov či pedagógov v celkovo troch súťažných kategóriách - najaktívnejšia škola, najkreatívnejšia škola a pedagóg s najväčším prínosom.

V súťaži môžete vyhrať stojany na bicykle pre Vašu školu, konzultáciu dopravného riešenia v okolí Vašej školy či vecné ceny pre žiakov aj pedagógov. Registrujte sa už dnes na www.doskolynabicykli.sk !

Hoci kampaň v názve hovorí o bicykloch, jej cieľom je podporiť akýkoľvek spôsob prirodzeného pohybu pri dochádzaní do školy. Okolie našich škôl je čoraz vo väčšej miere obliehané automobilmi. Deti pri vstupe do školy dýchajú znečistený vzduch a čelia stresovým a často nebezpečným situáciám. Školské dvory sa nám pomaly menia na parkoviská. Takto by predsa nemali vyzerať školy 21. storočia!

Kampaň pre podporu prirodzenej a zdravej školskej mobility nie je len súťažou. Ponúka riešenia, príklady dobrej praxe zo škôl na Slovensku a príbehy, ktoré rozbicyklovali školy. Viac nájdete na webe kampane www.doskolynabicykli.sk a na sociálnych sieťach. Vyhlasovateľom kampane je Ministerstvo dopravy a výstavby SR, organizátorom je Cyklokoalícia. Partnerom kampane je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Tešíme sa na Vašu účasť!

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft