Stredná zdravotnícka škola Michalovce rešpektuje ochranu vašich údajov

Táto internetová stránka používa technológiu cookies. Je Vaším právom neudeliť súhlas s používaním súborov cookies alebo ich používanie zablokovať.
V takom prípade sa môže stať, že bude pre Vás obmedzená alebo vylúčená úplná funkcionalita niektorých častí prehliadanej webovej stránky.

Kalendár

apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

SÚŤAŽ V POSKYTOVANÍ PRVEJ POMOCI

  • Ostatná aktualizácia: pondelok, 14. november 2022, 13:44
  • Podrobnosti:
    Napísal/a: PhDr. Jana Pustai Selecká, Mgr. Iveta Rusnáková, jazyková korekcia PhDr. Bibiána Lojanová

  • 22-október-2021 22:11
Súťaž v poskytovaní prvej pomoci

„Medzi prvým nádychom a posledným výdychom je jeden krásny život. A to je to najcennejšie, čo máme.“ 

Týmito krásnymi, pravdivými a výstižnými slovami sa v úvode súťažiacim prihovoril Bc. Miroslav Nagy, garant súťaže v poskytovaní prvej pomoci, ktorá sa konala dňa 22.10.2021 na SZŠ Kukučínova v Košiciach, pod záštitou Košického samosprávneho kraja.

 Aj napriek súčasnej epidemiologickej situácii v dôsledku COVID 19 nás nič neodradilo v aktívnej príprave a do súťaže, ktorá sa uskutočnila online formou, sme sa prihlásili. Bola to ďalšia zaujímavá skúsenosť pre súťažiacich. Takáto forma súťaže preverila nielen online zručnosti žiakov, ale najmä odborné vedomosti, schopnosti a vlastnosti potrebné pri záchrane života – rýchlosť, pohotovosť, akčnosť a tímovú spoluprácu. Súťaž v sebe zahŕňala absolvovanie vedomostného testu a následne prezretie videí simulujúcich život ohrozujúce stavy. Členovia každého súťažného družstva museli v rámci vlastnej spolupráce navrhnúť postupy na záchranu života, hľadať chyby pri poskytovaní prvej pomoci, popísať správne poskytnutie KPR (kardiopulmonálnej resuscitácie). Ukážky videí poskytli skutočné priblíženie sa k reálnym situáciám. Aj to je jasný dôkaz toho, že v tréningu prvej pomoc nám nič nemôže stáť v ceste, a musíme sa prispôsobiť rôznym situáciám, ktoré môžu nastať aj v reálnom živote. Súťaže sa zúčastnilo 20 súťažných družstiev z rôznych stredných škôl KSK, ktoré sa snažili podať čo najlepší výkon. Byť pripravený zachrániť ľudský život a poskytnúť prvú pomoc stojí určitú námahu, ktorá však stojí zato. Môžeme teda konštatovať, že napriek rôznym umiestneniam bol každý víťazom už len tým, že sa zúčastnil a niečo vykonal pre dobrú vec.

Naše mladé záchranárky Diana Ďurečková, Kristína Kováčová (II.PSA), Kristína Bučková, Natália Tovarňáková  (II.PSC) ukázali, že majú dostatočné množstvo vedomostí, tímového ducha a dokázali by pomôcť človeku, ktorý sa ocitne aj v situácii, ktorá ohrozuje jeho život. Obsadili krásne tretie miesto a od zlatého miesta ich delili len 2 body. Dievčence, blahoželáme k peknému úspechu, opäť ste nesklamali.

SZŠ Vstúpte ...

Vzdelávacie centrum Microsoft

Pridané fotogalérie

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
Pozrite si nové číslo